Uczelnia
Dla kandydata
Dla studenta
Kursy i szkolenia
Kontakt
Więcej
Studia podyplomowe dietetyka w sporcie mają typowo praktyczny charakter.
Przygotowują do prowadzenia doradztwa żywieniowego dla osób podejmujących aktywność fizyczną rekreacyjną oraz sportową, a także dla osób modelujących sylwetkę ciała. Absolwent będzie przygotowany do oceny żywienia i planowania żywienia w różnych dyscyplinach sportowych z uwzględnieniem indywidualnych uwarunkowań. Łączna liczba godzin to 265, z czego aż 165h obejmują dwa główne moduły: żywienie w sporcie oraz dietetyka sportowa. Zajęcia prowadzą specjaliści z zakresu dietetyki sportowej.
Obszarem działalności zawodowej absolwenta mogą być ośrodki sportowe, rekreacyjne oraz rehabilitacyjne, uzdrowiska, poradnie dietetyczne, ośrodki spa, gabinety odnowy biologicznej.
Studia podyplomowe Dietetyka w sporcie skierowane są głównie do absolwentów kierunków medycznych i sportowych, m.in. wychowania fizycznego, dietetyki, fizjoterapii, sportu, edukacji w sporcie oraz sportowców i absolwentów kierunków związanych zawodowo ze sportem i dietetyką.
Uwaga!
W ramach tych studiów podyplomowych nie są poruszane zagadnienia dotyczące podstaw żywienia. Podstawy żywienia człowieka realizowane są w ramach studiów podyplomowych „Dietetyka i praktyka planowania żywienia”.
Liczba semestrów: 2
Semestralne czesne: 3000 zł
Miesięczne czesne: 633 zł
Wpisowe (opłata administracyjna): 99 zł