Uczelnia
Dla kandydata
Dla studenta
Kursy i szkolenia
Kontakt
Więcej
studentka Dietetyki I st. – otrzymała nagrodę główną w Konkursie na najlepszą pracę licencjacką za pracę: „Jedzenie emocjonalne wśród osób po 50 roku życia”.
Podczas IX Ogólnopolskiej Konferencji Studentów Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach nagrodzeni zostali:
HELENA NIKONIUK – studentka Dietetyki II st. – zajęła I miejsce za referat zatytułowany: „Postępowanie dietetyczne w chorobie Glenarda (zespole opadających trzewi) – opis przypadku”.
ANGELIKA TARGOS – studentka Dietetyki II st. – zajęła II miejsce za referat zatytułowany „Porównanie nawyków żywieniowych oraz stopnia aktywności fizycznej mieszkańców Śląska i okręgu Hordaland w południowej Norwegii po 65 roku życia”.
URSZULA JODŁOWSKA – studentka Dietetyki I st. zajęła II miejsce za referat zatytułowany „Analiza błędów żywieniowych popełnianych przez kobiety w ciąży”.
DARIA BORAKOWSKA – studentka Dietetyka I st. – zajęła III miejsce za referat zatytułowany „Farmakoterapia a dieta”.
KAMIL PAPROTNY – student Dietetyki I st. – zajął III miejsce za referat zatytułowany „Żywność modyfikowana genetycznie w walce z niedożywieniem i głodem na świecie”.
studentka dietetyki II stopnia jest współautorką książki „Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej”.
Opis od wydawcy:
Choroby nowotworowe są plagą współczesnej cywilizacji. Aby im zapobiec niezbędna jest odpowiednia codzienna profilaktyka, a w przypadku zachorowania również odpowiednie odżywianie organizmu. Niniejszy poradnik został podzielony na dwie części. Pierwsza została poświęcona odpowiedniej profilaktyce żywienia, czyli co jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania. Druga jest przeznaczona dla osób już chorych oraz ich bliskich. Autorki podpowiadają, jak wzmocnić osłabiony organizm oraz jak się odżywiać, aby uniknąć dolegliwości często towarzyszących leczeniu nowotworów takich jak: wymioty, biegunki, zaburzenia smaku itp.
Zawarte w książce gotowe jadłospisy wraz z przepisami, są zgodne z zaleceniami międzynarodowych instytucji zajmujących się leczeniem żywieniowym w leczeniu chorób nowotworowych.
jest współautorką artykułu: „Co nowego w żywieniu dojelitowym w 2018?” opublikowanego w czasopiśmie POSTĘPY ŻYWIENIA KLINICZNEGO NUMER 4.2018 GRUDZIEŃ.
studentka dietetyki II stopnia – jest autorką artykułów opublikowanych w serwisie Dietetycy.org.pl:
studentka dietetyki II stopnia
studentka dietetyki II stopnia
studentka dietetyki II stopnia – jest członkiem grupy tanecznej METRO, trenuje w szkole tańca Azyl Studio Tańca i Ruchu w Gliwicach.
studenta dietetyki I stopnia, bohaterka pierwszej edycji Ninja Warrior Polska, jedyna kobieta w półfinale. Zdjęcia i filmy, jak pokonywała ekstremalny tor przeszkód zobaczcie tutaj: https://www.facebook.com/staronmarta/
– studentka dietetyki I stopnia, na szczycie Makalu – 8463m, druga Polka w historii zdobywa piątą co do wysokości górę Ziemi.
https://www.instagram.com/p/BxkVdPGoJKP/?igshid=189qua4eb272l
opowiada o swoich wyprawach i planach na przyszłość w Dzień Dobry TVN.
https://dziendobry.tvn.pl/a/magdalena-gorzkowska-zdobyla-mount-everest-jako-najmlodsza-polka-w-historii
studenci dietetyki II stopnia zajęli IV miejsce w Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2019, który odbył się w Krakowie w dniach 22-23 marca 2019 r.
– student Dietetyki I stopnia:
Publikacje:
http://wysportowani-portal-kolarski.pl/ukonczyc-wyscig-etapowy/
– student Dietetyki I stopnia – właściciel piekarni i sklepu Bekaryjo – wywiad w czasopiśmie Mistrz Branży MARZEC 2019, artykuł z cyklu Rozmowa Mistrza Branży.
– student Dietetyki I stopnia:
– student Dietetyki I stopnia: