Uczelnia
Dla kandydata
Dla studenta
Kursy i szkolenia
Kontakt
Więcej
studentka Dietetyki II st. – została wyróżniona w Konkursie na najlepszą pracę magisterską „Porównanie wiedzy żywieniowej rodziców rozszerzających dietę dzieci metodą tradycyjną i rodziców stosujących metodę BLW” .
studentka Dietetyki II st. – została wyróżniona w Konkursie na najlepszą pracę magisterską „Ocena wiedzy osób chorych na stwardnienie rozsiane na temat dietoterapii”.
studentka Dietetyki I stopnia – została zwyciężczynią konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców w grupie 6DSN1.
Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Zwyciężczynią konkursu w grupie 6DSN1 została Pani Magdalena Kokot – autorka e-booka pt. „ULTRANASTAWIENIE Kulinarny poradnik dla biegaczy”.
Serdecznie gratulujemy!
absolwentki dietetyki I stopnia wydały kolejną książkę pt. „Kiedy dziecko waży za dużo”.
Od wydawcy:
Chcesz pomóc dziecku z nadwagą? Nie działaj na własną rękę – skorzystaj z porad dietetyka!
Szacuje się, że problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała ma już ok. 25% polskiej populacji, w tym również co piąte dziecko. Kiedy dotyczy to nas samych, łatwiej jest zrozumieć zagrożenie i znaleźć w sobie motywację do zmian.
Co jednak zrobić, kiedy nadwagę ma nasze dziecko? Jak pomóc mu wrócić do prawidłowej wagi, nie wywierając niepotrzebnego stresu i nie odbierając radości z jedzenia?
Dzięki tej książce zdobędziesz wiedzę, którą powinien dziś posiadać każdy rodzic:
To od twoich wyborów zależy zdrowie twojego dziecka! Od-wagi!
absolwentki dietetyki I stopnia wydały książkę „S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych”.
Na łamach książki autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
student Dietetyki I stopnia – został zwycięzcą konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Zwycięzcą konkursu został Pan Jakub Dobaj – autor e-booka pt. „Jedz smacznie dźwigaj więcej”.
Serdecznie gratulujemy!
– student dietetyki I stopnia:
– student dietetyki I stopnia – zajął I miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg, 11.12.2019 Katowice.
– student dietetyki I stopnia:
– studentka dietetyki I stopnia – zajęła 10 miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, 11.12.2019 Katowice.
– student Dietetyki I stopnia
– student dietetyki I stopnia – zdobył złoty medal w Kickboxingu formuła Semi Contact podczas Pucharu Świata, który odbył się 26 października 2019 r. w Mikołowie.